Nova pàgina web per a la xarxa d’Estacions de Referència GNSS de València (xarxa ERVA)

La base geomètrica del coneixement geogràfic és l’àmbit de la geodèsia. La necessitat de les xarxes geodèsiques es fonamenta en els principis que tenen com a objectiu materialitzar el sistema de referència geodèsic homogeni per a garantir la continuïtat en coordenades geogràfiques, la interoperabilitat de les dades i la reutilització de tota la informació geogràfica.

Les representacions oficials de la fotogrametria, la cartografia, els sistemes d’informació geogràfica, la topografia, la geomàtica, l’enginyeria civil i la navegació entre altres disciplines, deriven de les xarxes geodèsiques i de la geodèsia en general, ja que esta tècnica subministra la base física i matemàtica per als resultats en coordenades que servixen de referència i origen mitjançant la materialització geodèsica de marcs de referència i xarxes geodèsiques.

En concret, les coordenades de les estacions de les xarxes GNSS (Global Navigation Satellite Systems) es determinen mitjançant càlculs i observacions globals que abasten tot el territori del nostre país, es troben enllaçades i integrades amb les xarxes limítrofes i estatals oficials i amb la xarxa que definix el marc europeu i internacional.

L’Institut Cartogràfic Valencià (www.icv.gva.es) juntament amb el servei d’aplicacions corporatives i administració electrònica de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (www.dgtic.gva.es) ha impulsat i desenvolupat l’actualització dels nous serveis web d’accés a dades i informació de la xarxa geodèsica d’estacions de referència de València GNSS (xarxa ERVA) http://www.icv.gva.es/es/web/icv-erva. La xarxa proporciona serveis d’alta precisió de correcció diferencial per a la determinació de coordenades i és, ara per ara, l’eina imprescindible i fonamental d’ús permanent i diari per als usuaris de topografia, geomàtica, cartografia i enginyeria, que està desenvolupada dins dels diferents projectes de geodèsia i GNSS que abasta l’Institut Cartogràfic Valencià.

En este nou portal, s’han redissenyat i reprogramat, per part de personal de l’Institut Cartogràfic Valencià, diferents aplicatius com els mòduls de registre d’usuari, de baixada d’arxius d’observació en els formats estàndard o de visualització de l’estat de la xarxa. A més, el portal proporcionarà noves aplicacions i novetats del servei accessibles als usuaris en els pròxims mesos.

nou_Portal

L’adreça de correu electrònic per a qualsevol consulta relacionada amb la xarxa ERVA és ervaicv@gva.es.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s