Accés més fàcil a les correccions diferencials GPS/GNSS de la xarxa ERVA

Com havíem anunciat en anteriors notícies (https://gvacartografic.wordpress.com/2018/05/02/acces-a-les-correccions-diferencials-gps-gnss-de-la-xarxa-erva/), en este mes hem continuat amb la incorporació de les noves denominacions dels serveis, nodes de correccions o mountpoints que ofereix el servidor de correccions de la xarxa GNSS d’estacions de referència de València (xarxa ERVA) per al posicionament i la determinació de coordenades. Esta actualització, realitzada pels tècnics de l’Institut Cartogràfic Valencià, es produïx com a fruit dels acords del Consell Superior Geogràfic i és comú a totes les xarxes GNSS.

Les noves denominacions per als serveis de correccions de xarxa permeten un accés molt més intuïtiu i senzill amb equips de mesurament GNSS d’ús professional i han conviscut amb les anteriors fins al 30 de maig de 2018, per la qual cosa cal eliminar este mes les denominacions antigues d’accés.

Addicionalment, les correccions GNSS emeses des de cada estació també s’han anomenat seguint el mateix criteri: els formats d’emissió de correccions estàndard RTCM 3.1 acabaran amb el dígit 3 i els formats RTCM 2.3 acabaran ara amb el dígit 2. D’esta manera si es vol accedir a correccions d’una estació determinada s’ha de tindre en compte el següent:

 • Estació d’Alcoi:
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 2.3, nova denominació: ALCO2
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 3, nova denominació: ALCO3
 • Estació de Dénia:
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 2.3, nova denominació: DENI2
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 3, nova denominació: DENI3
 • Estació de Pinedo (Ciutat de València):
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 2.3, nova denominació: VCIA2
  • Servei de correccions en l’estàndard RTCM 3, nova denominació: VCIA3

I així successivament. Els canvis en estos serveis conviuran amb les anteriors opcions d’accés fins al 30 de juny de 2018, (data establida pel Consell Superior Geogràfic), per la qual cosa recomanem adaptar-se a la nova connexió com més aviat millor. Per a configurar els equips GNSSs’ ha d’esborrar el nom de l’anterior servei en cas de tindre’l emmagatzemat en el controlador i seleccionar els nous del menú desplegable, en entrar al servidor de la xarxa ERVA. A continuació es mostra un exemple amb els nous mountpoint, nodes o serveis de correccions.

raq1raq2

A més cal assegurar-se que el format que s’estiga intentant descodificar a l’equip GNSS estiga correctament configurat en el seu controlador. Finalment, informem que l’adreça de correu electrònic per a qualsevol consulta relacionada amb la xarxa ERVA és ervaicv@gva.es.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s