Actualització de les coordenades ETRS89 de les estacions de la Xarxa d’Estacions de Referència de València

El marc comú de coordenades materialitzat segons el sistema European Terrestrial Reference Frame 1989, (ETRS89), permet la visualització i distribució d’ortofotografies i cartografia en un sistema de referència homogeni i amb gran quantitat d’informació i dades interoperables entre sÍ. Les coordenades es capturen a través de les xarxes geodèsiques, que a València, estan materialitzades a través de la Xarxa d’Estacions de Referència de València (Xarxa ERVA – http://icverva.icv.gva.es:8080) i la xarxa Geodèsica de vèrtexs de Quart Ordre. Cada cert temps, donada l’existència de noves estacions i xarxes de referència i la necessitat de complir amb els mandats europeus, es realitzen nous càlculs que abasten més períodes d’observacions i alineats amb solucions recents de les plaques tectòniques. El 15 de març de 2018, es va procedir a actualitzar les coordenades de la Xarxa ERVA, com a fruit dels acords de la Comissió Especialitzada del Sistema Geodèsic de Referència del Consell Superior Geogràfic, (https://goo.gl/22VUDY), adoptats entre els anys 2012-2015 i de la gran tasca realitzada pel grup de treball de càlcul conformat per diverses institucions nacionals. Esta actualització s’ha adoptat simultàniament en esta data en totes les xarxes GNSS autonòmiques i a la xarxa de l’IGN, i s’ha combinat el càlcul comú continu de diferents anys de totes les xarxes en el sistema oficial ETRS89 sol·licitat segons el mandat de la xarxa EUROPEA EUREF i materialitzat en el marc alineat amb ETRF2000.

Per a la majoria de les aplicacions, el canvi és transparent per a l’usuari, perquè la diferència d’estes coordenades noves amb les anteriors, és d’una magnitud inferior al rang de precisions intrínseques al postprocessament i ajust en l’àmbit dels usuaris i en les aplicacions en temps real , amb diferències que abasten des d’uns mil·límetres a un parell de centímetres. L’avantatge de l’actualització és que suposa a l’usuari treballar homogèniament en tots els serveis GNSS utilitzats, independentment de l’època en què s’haja efectuat la mesura i de l’alineació amb les plaques tectòniques.
Es pot accedir a la descripció detallada amb les fitxes de les estacions en format *.pdf, models i alçada de l’antena en
http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Estaciones/.

Per a treballs de postprocessament d’alta precisió, que requerisquen una aproximació millor que el mil·límetre, es disposa del nou llistat de coordenades en:

http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Estaciones/Descripcion_Estaciones/1_ETRS89_COORDENADAS.pdf

Per a qualsevol aclariment addicional disposa de la bústia de consultes: ervaicv@gva.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s