Publicada la revisió de la xarxa de coordenades geodèsiques d’una superfície de 240.000 hectàrees per a la millora dels projectes cartogràfics i d’infraestructures

En el darrer mes ha conclòs la campanya de 2017 de revisió i actualització dels vèrtexs de la xarxa geodèsica de quart ordre de València, que defineixen el marc de coordenades necessari per als treballs d’enginyeria, de noves infraestructures i de cartografia autonòmica i municipal. L’abast del territori executat en aquests treballs ha sigut de més de 240.000 hectàrees de paratges distribuïts per les comarques de la Plana Alta, l’Alt Palància, l’Alt Millars, la Plana Baixa, el Camp de Túria, els Serrans, la Foia de Bunyol, el Camp de Morvedre, l’Horta Nord, l’Horta Oest, l’Horta Sud, la Ciutat de València i la Ribera Alta. Els treballs han sigut dirigits i revisats per l’Institut Cartogràfic Valencià i executats per part d’empreses del sector de la topografia i de la geomàtica del nostre país.

En aquesta campanya s’ha revisat els emplaçaments de la xarxa, l’estat dels senyals geodèsics materialitzats al terreny, s’han generalitzat nous croquis d’accés per a les fitxes descriptives o ressenyes de coordenades de la xarxa geodèsica i la toponímia de les descripcions dels paratges on es troben els vèrtexs. A més se n’ha dut a terme una recopilació fotogràfica de les variacions en els paratges i l’entorn dels senyals geodèsics per tal de facilitar-ne el seu ús i la seua conservació.

De la xarxa de coordenades de quart ordre a les zones revisades s’ha detectat la necessitat de procedir a la reposició i/o re-observació d’un 2% dels vèrtexs i de revisar la resta de superfície per tal de poder mantindre el marc de referència bàsic de coordenades geodèsiques que possibilita una major rapidesa posterior d’execució a les tasques de noves infraestructures, de producció cartogràfica i d’ortofotografies, derivades de la geodèsia. Ja que s’estima, després dels últims diagnòstics del territori, que més d’un 15% dels emplaçaments on es troben els senyals geodèsics han sigut afectats durant les passades dues dècades per noves construccions, noves vies de comunicacions o per variacions del terreny i, per tant, s’ha produït la consegüent alteració del senyal o del seu accés, la qual cosa impossibilita la seua utilització.

La planificació per a l’any 2018 contemplarà aproximadament la revisió de 400.000 hectàrees de la resta del territori tal de garantir l’homogeneïtat i la continuïtat espacial de la captura de dades geogràfiques necessàries per al desenvolupament, la conservació i la utilització de la cartografia i les infraestructures de les administracions públiques.

Les fitxes o ressenyes actualitzades es poden trobar a aquest enllaç: http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Utilidades/tmp/pub/ETRS89/actualizacion_201711.pdf

 

 

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s