Imatges de satèl·lit de l’incendi de la Serra Calderona

Les imatges de l’incendi de la Serra Calderona han sigut capturades pel satèl·lit Sentinel-2A de la missió Sentinel-2 que pertany al programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Les imatges van ser capturades el dia 5 de juliol de 2017, uns pocs dies després d’ocórrer l’incendi forestal (28 de juny de 2017) que va afectar principalment a l’Alt Palància, pel satèl·lit Sentinel-2A al seu pas pel territori de València.

La missió Sentinel-2 és una constel·lació de dos satèl·lits per al monitoratge de la superfície terrestre que obté imatges d’alta resolució. Actualment esta missió pren imatges del territori cada 10 dies i en breu espai de temps se’n disposarà cada 5 dies. Els satèl·lits estan equipats amb un sensor multiespectral de 13 bandes que van des del visible a l’infraroig mig amb resolucions compreses entre els 10 i els 60 metres de píxel.

La primera imatge que es mostra, referida a l’infraroig, és una combinació de bandes NIR (banda 8), roig (banda 4) i verd (banda 3) de l’esmentat satèl·lit Sentinel-2A. Esta combinació de bandes ressalta les diferències entre la vegetació i la superfície afectada per l’incendi. La vegetació apareix en colors rojos mentres que les zones afectades per l’incendi es mostra amb colors grisencs.

Incendio Gatova IR

Fes clic ací per descarregar la imatge en PDF:  Incendio Gatova IR

La següent imatge que es mostra és una imatge multitemporal amb l’índex de vegetació NDVI abans i després de l’incendi, concretament el dia 15 de juny i el dia 5 de juliol de 2017. Estos índexs de vegetació s’han calculat a partir de les bandes roja i infraroja del satèl·lit Sentinel-2A.

En la imatge s’aprecien colors grisos on no ha canviat la vegetació i colors rojos on hi ha pèrdua de vegetació.

Incendio Gatova INDVI 01

Fes clic ací per descarregar la imatge en PDF: Incendio Gatova INDVI

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s