Nova licitació per a l’actualització i revisió per mitjà de restitució de la cartografia 1:5000

L’Institut Cartogràfic Valencià ha començat la posada al dia de la cartografia oficial de València a escala 1:5.000 amb la licitació de la seua actualització i revisió per mitjà de la restitució i l’edició de 136.000 hectàrees de la Base Cartogràfica, treballs que es duran a terme durant el segon semestre de 2017.

La Base Cartogràfica BCV05 es concep com una base de dades vectorials de caràcter topogràfic a escala 1:5.000 que arreplega la localització espacial en tres dimensions dels elements que conformen el territori (orografia, infraestructures de comunicació, hidrografia, construccions, instal·lacions, usos del sòl, toponímia, etc.), orientada per a la seua explotació en sistemes d’informació geogràfica.

Es tracta de la cartografia oficial bàsica de referència amb cobertura completa del nostre territori i estructurada en blocs temàtics que permeten l’accés a diversa informació geogràfica homogènia, amb coherència geomètrica i continuïtat territorial.

La producció inicial d’esta cartografia es va abordar en 7 fases compreses entre els anys 2005-2013. En els inicis, els entorns de la producció cartogràfica estaven orientats a sistemes CAD i la unitat mínima de treball era el full de la quadrícula oficial 1:5.000. L’escenari tecnològic actual ha canviat i, ara com ara, la sèrie BCV05 està emmagatzemada per temàtiques amb continuïtat territorial, en una base de dades espacials orientada a objectes amb atributs.

A més, en una situació econòmicament complicada com l’actual, és necessari adoptar nous sistemes productius de la cartografia que reutilitzen les dades, que satisfacen diferents usos i necessitats i per un altre costat que puguen integrar-se amb les nostres actuals bases topogràfiques.

Seguint esta línia de treball, la sèrie BCV05 ha donat un pas més i com a novetat integra la Informació Geogràfica de Referència en matèria d’infraestructures, instal·lacions i Xarxes de Transport que recopila tots els eixos virtuals dels modes de transport per carretera i per ferrocarril del territori de València.

No hi ha dubte que el territori canvia i la necessitat de disposar de cartografia topogràfica bàsica de referència fidel a la realitat es manifesta dia a dia. Les distintes administracions públiques de València usen la cartografia amb fins molt variats i hi ha molts aspectes de gestió que requerixen disposar de cartografia territorial actualitzada.

actualitzacio5000

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s