Nova actualització de vèrtexs de la xarxa geodèsica de Quart Ordre de València

Dins dels treballs periòdics de manteniment i d’actualització de la xarxa de Quart Ordre de la comunitat autònoma de València  http://www.icv.gva.es/ca/red-de-4-orden, l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) ha revisat 113 vèrtexs geodèsics pertanyents a aquesta xarxa, comprovant els topònims de la zona, e incorporant els canvis que s’han produït en el seu accés. Per aquest motiu s’han actualitzat els croquis d’accés, els noms de les carreteres, els punts quilomètrics i l’estat dels vèrtexs. Aquesta renovació correspon a una superfície aproximada de 272200 Ha dalgunes comarques centrals. Els vèrtexs revisats són aquells pertanyents als fulls 1:50.000: 795, 796, 819, 820, 821, 822, 823. El llistat amb les ressenyes actualitzades es troba disponible per a la seua descàrrega en el següent enllaç:

http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Utilidades/tmp/pub/ETRS89/actualizacion_201612.pdf

L’esforç i els treballs d’actualització i manteniment de la xarxa de Quart Ordre de València són fonamentals per a la cartografia i de gran importància, ja que és el fonament per al suport i obtenció de punts de control de les ortofotografies i de la cartografia vectorial 1:5000 del nostre país i a més per a multitud de projectes com els aixecaments topogràfics, les transformacions cartogràfiques, l’ajuda per a georreferenciar de manera única i inequívoca els diferents elements del territori, etc. En l’àmbit municipal la disponibilitat de referències materialitzades amb coordenades oficials al territori és essencial.

El conjunt de punts conformen una Xarxa Geodèsica tridimensional, formada per més de 1500 vèrtexs de coordenades conegudes en el sistema de referència oficial European Terrestrial Reference System 1989, que es caracteritzen per la seua dinamització i adaptabilitat a les exigències regionals. Per tant, cal densificar la xarxa successivament mitjançant campanyes de camp que realitza l’ICV per a respondre a necessitats més locals. A més la xarxa densifica la Xarxa Geodèsica Nacional per Tècniques espacials (REGENTE), per a respondre a les necessitats autonòmiques.

La materialització física sobre el terreny es realitza per mitjà de pilars i claus, entre els quals s’han efectuat observacions per tècniques de posicionament per satèl·lit GNSS. Els resultats vénen expressats en coordenades amb precisió de 2-3 cm (X,Y, H sobre el nivell del mar i h el·lipsoïdal).

Has trobat alteracions en els vèrtexs geodèsics o en el seu accés i ens ho vols fer constar?

Si trobes qualsevol vèrtex geodèsic i vols fer constar alguna alteració en el mateix o afegir informació per al seu accés, pots informar-nos descarregant el formulari unificat per a les xarxes geodèsiques que està disponible en:

http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Utilidades/tmp/pub/doc/Formulario_incidencias_ICV.pdf i remetre-ho a l’adreça vertices_geo@gva.es .

Si vols saber més sobre la xarxa, pots accedir al FAQ de preguntes més freqüents en el següent enllaç:http://icvficheros.icv.gva.es/ICV/geova/erva/Utilidades/tmp/pub/doc/Red_Geo_FAQ_val.pdf

 

7076imagen_noticia_2.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s