VII Jornades ibèriques d’infraestructures de dades espacials i Conferència anual INSPIRE 2016

conferencia-anual-inspire-2016VII Jornades ibèriques d’infraestructures de dades espacials i Conferència anual INSPIRE 2016

Les VII Jornades ibèriques d’infraestructures de dades espacials (JIIDE), que enguany tenen com a lema «Les IDE: un ecosistema de recursos per a un medi ambient sostenible», tindran lloc a Barcelona, del 27 al 30 de setembre. Aquestes jornades són una trobada ineludible per a totes les persones interessades i relacionades amb les infraestructures de dades espacials i representa una oportunitat única per a tindre una visió actual i de futur respecte d’aquesta temàtica.

A més, enguany tenim el privilegi de la coincidència en temps i lloc d’aquestes jornades Ibèriques amb la Conferència anual europea INSPIRE, del 26 al 30 de setembre. INSPIRE, Infrastructure for Spatial Information in the European Community, està basada en les infraestructures per a la informació espacial establida i gestionada pels 28 països de la Unió Europea i disposa les regles generals per a l’establiment d’una infraestructura d’informació espacial a la Comunitat Europea sobre la base de les infraestructures dels estats membres. Va ser aprovada pel Parlament Europeu i el Consell el 14 de març de 2007 (Directiva 2007/2/CE).

La transposició d’aquesta directiva a l’ordenament jurídic espanyol es desplega a través de la Llei 14/2010, de 5 de juliol, sobre les infraestructures i els serveis d’informació geogràfica a Espanya (LISIGE). El Consell Superior Geogràfic exerceix com a punt de contacte amb la Comissió Europea per al desenvolupament de la Directiva INSPIRE a Espanya.

Per a assegurar que les infraestructures de dades espacials dels estats membres siguen compatibles i interoperables en un context comunitari i transfronterer, la directiva exigeix que s’adopten normes d’execució comuna (implementing rules) específiques per a les àrees següents: metadades, conjunts de dades, serveis de xarxa, serveis de dades espacials, dades i serveis d’ús compartit i seguiment i informes. Aquestes normes es consideren decisions o reglaments de la Comissió i per tant són de compliment obligatori en cada un dels països de la Unió. La implementació tècnica d’aquestes normes es realitza per mitjà de les guies tècniques o directrius (technical guidelines), documents tècnics basats en estàndards i normes internacionals.

La fusió d’aquests dos esdeveniments anuals converteix Barcelona, del 26 al 30 de setembre, en punt de mira a escala estatal i internacional en aquesta matèria pel gran interès en l’àmbit divulgatiu, formatiu i de trobada de professionals.

L’Institut Cartogràfic Valencià hi participarà amb dues ponències que tenen com a títol:

– «Integració de la infraestructura de dades espacials de la Generalitat Valenciana en el node IDE de la Comunitat IDECV.»

– «Campanya divulgativa, formativa i d’acció sobre metadades de la Infraestructura de Dades Espacials de la Comunitat Valenciana, IDECV. Els catàlegs continuen ampliant-ne la potencialitat.»

A continuació, els enllaços a les jornades i conferències

JIIDE 2016

vii-jornades-iberiques-d-infraestructures-de-dades-espacials

CONFERÈNCIA INSPIRE 2016

conferencia-anual-inspire-2016

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s