Imatges de satèl.lit dels incendis de Bolbait (La Canal de Navarrés) i Carcaixent (La Ribera Alta)

Imatges de satèl.lit dels incendis de Bolbait (La Canal de Navarrés) i Carcaixent (La Ribera Alta)Imatges de satèl.lit dels incendis de Bolbait (La Canal de Navarrés) i Carcaixent (La Ribera Alta)

En la segona quinzena del mes de juny s’han produït una sèrie d’incendis que han assolat parts de les comarques centrals del nostre país amb un gran valor ecològic, la qual cosa ha suposat, una vegada més, un gran desastre mediambiental.

Des de l´Institut Cartogràfic Valencià (ICV) proveïm de cartografia oficial perquè puga ser usada en aquests casos per les unitats anti-incendis per interpretar el territori i per a accedir a les zones afectades.

Per tindre una visió general del que han suposat aquests dos darrers grans incendis hem elaborat una imatge que mostra la magnitud del desastre i que ens aporta una visió de conjunt de la grandària del territori afectat.

Com s’ha obtingut la imatge?

La imatge dels incendis de Bolbait i Carcaixent ha sigut captada pel satèl·lit Sentinel-2A de la missió Sentinel-2 que pertany al programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (ESA). Es tracta d’una constel·lació de dos satèl·lits per al monitoratge de la superfície terrestre que obté imatges d’alta resolució.

Actualment aquesta missió pren imatges del territori cada 10 dies i al llarg d’enguany, quan siga llançat el segon satèl·lit Sentinel-2B, serà cada 5 dies. Els satèl·lits estan equipats amb un sensor multiespectral de 13 bandes que van des del visible a l’infraroig mitjà amb resolucions compreses entre els 10 i 60 metres de píxel.

Aquesta imatge va ser capturada el dia 20 de juny de 2016, uns pocs dies després d’ocórrer els incendis forestals (15 i 16 de juny de 2016), pel satèl·lit Sentinel-2A al seu pas pel territori de València.

Per a la seua obtenció s’ha realitzat la següent combinació de bandes: infraroig proper (banda 8), roig (banda 4) i verda (banda 3) obtenint una imatge en fals color infraroig de 10 metres de píxel.

Aquesta combinació de bandes ressalta les diferències entre la vegetació i la superfície afectada per l’incendi. La vegetació apareix en colors rojos mentre que les zones afectades per l’incendi es mostra amb colors grisencs.

Descarrega’t la imatge

Des de l’ICV apostem per difondre informació cartogràfica de València a tots els nostres conciutadans. Per açò compartim aquesta imatge de dues formes:

a) Una imatge en format jpg per a totes les persones que desitgen tindre-la i que es pot descarregar des de terrasit o a través d’aquest enllaç

b) Una imatge en format tif georeferenciada perquè tots aquells estudiants i professionals que ho desitgen puguen utilitzar-la en un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) o similar. Està disponible en descàrregues de terrasit en aquest enllaç:

Esperem que siga d’utilitat i contribuïm a conèixer i protegir millor aquest territori que tant estimem. El nostre agraïment a totes les persones que van lluitar contra els incendis i la nostra solidaritat amb els afectats.

Incendis Bolbaite Carcaixent +info

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s